iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ПМГ в Пернк ще получи финансиране

ПМГ в Пернк ще получи финансиране 06_1465014794

Природоматематическата гимназия „Христо Смирненски” в Перник е едно от 23-те училища, които тази година ще получат финансиране в размер на 150 00 лева от фондация „Америка за България”, като по проект, който трябва да се реализира до септември 2017 година в училището ще се изгради Център по природни науки.

„Има какво да се желае откъм материална база. Нашите ученици заслужават да учат в едно модерно училище. Направихме много, но не е достатъчно. Именно заради това миналата година разработихме проект и кандидатствахме за финансиране от фондация „Америка за България” – споделя директорът на ПМГ „Христо Смирненски” Емилия Грозданова.

Проектното предложение е изпратено във фондацията през ноември миналата година. Пернишкото учебно заведение е било единственото, класирало се на полуфинал, където е направена мултимедийна презентация на предложението, като защита на идеята. На защитата освен екипа, изработил проекта са присъствали и ученици от девети и десети клас.

С изпълнението на новия проект ще се подобри учебния процес и ще стане по -интересен за учениците. Особено за тези в паралелки биология и химия. По проект четирите кабинета по биология, химия, география и история и физика ще бъдат изцяло ремонтирани. В тях ще има ново оборудване, ще има нови изследователски центрове за учениците. Техниката ще бъде на най-ново ниво. Навсякъде ще има интерактивни дъски, всички ученици ще имат таблети. Мебелите ще са съобразени с най-новите изисквания. В проекта е заложено и трансформиране на хранилищата към тези кабинети. Проектът се казва „Училище на бъдещето” и всичко което ще се направи е насочено именно към това – да се получават най-съвременни знания.Фоайетата на двата етажа ще се превърнат в информационни центрове, което също е нещо много интересно и важно. Старите експонати, които са се ползвали досега ще се подредят в музей, който ще остане за поколенията.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.