iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стоян Гунчев – Чугуна пое Миньор /Перник/

Стоян Гунчев – Чугуна пое  Миньор  /Перник/ 09_1473353645

58-годишният волейболен спец Стоян Гунчев – Чугуна пое Миньор /Перник/, като той е бил треньор в чужбина – Португалия, както и женски треньор – в Локо / Пловдив/ – две години. Последните 4-ри години работи в Българската федерация по волейбол. Както самият той казва, цял живот си вади хляба само с волейбол.

-Г-н Гунчев, добре дошъл в Перник, кои са първите стъпки, с които ще започнете, за да върнете славата на волейболен клуб „Миньор” ?
- Вярно е, че голямата слава на Миньор /Перник/ беше позалязла, сега сме на път да направим нещо съществено. Първо направихме една селекция, допълнихме няколко момчета. Основно Коцето Стойков , Даниел Бучков, Галин Николов и Пламен Иванов. Доволен съм от селекцията, сега просто трябва да си поставим задачите, необходима е промяна, за да стигне до пълен професионализъм.

-Какво ще промените в тренировките. Ще имате ли специални изисквания, които смятате да вкарате, във вашата стратегия за работа с волейболистите?
- Естествено, имам много идеи.

- Бихте ли споделили част от тях?
-Традиционно, от край време, Перник си е била много силна школа в защита и посрещане, което трябва да се използва. Естествено като има и допълнителна свежа кръв, която влиза в отбора, ще подобрим качеството на отбора. Ще се тренира два пъти повече, отколкото миналата година. Тренира се двуразово, тренировките ще бъдат минимум 20 – 22 часа – седмично.

- В този случай какво става с момчетата, които ходят и на друга работа?
- Тези хора ще отпаднат, това ми е първото условие. Иначе това е аматьорска работа, ако искаме да правим нещо, не може да се продължава така. На този етап има 9 отбора, които са доста напред, ние трябва да ги стигнем, дори да изпреварим някои от тях. Не е възможно да се съчетават две неща, просто е немислимо. По този начин и климата се разваля, самите работещи не могат да издържат на тези натоварвания, защото ние ще работим много.

- В предварителната информация разбрах, че ще влязат и 4-ма юноши от „Миньор”?
- Да, точно така.

-Коя е първата цел, която си поставяте?
- Първо трябва да се изгради доверие между мен и момчетата, защото това е много важно. Отборът трябва да бъде едно. Когато се изгради един здрав колектив, резултатите идват.

- Защо Ви казват Чугуна?
-Това е от дете, дори и аз вече не си спомням точно за какво. Спомням си като малък, че един каруцар ми каза: „Той е като чугун” – и така си остана /смее се/.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.