iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи канят перничани на Зелено кафе

Младежи канят перничани на Зелено кафе 06_1370202194

Във връзка с отбелязването на Световния ден на околната среда, на 3 юни от 11.00 часа в р-т Байкал, екипът на МИКЦ Перник кани за участие в "Зелено кафене" млади хора с интерес в екологията, представители на общинския съвет и общинската администрация, на РИОСВ и РЗИ, на фирмата, осъществяваща разделното събиране на територията на община Перник, и тази за сметосъбирането и сметоизвозването. Специални участници в срещата ще бъдат представители на "Зелените". За постигане на целите на дискусията важен е и интереса на пернишките медии, чрез които да бъдат провокирани в екологичните теми възможно най-много перничани.

От години Перник е една от горещите екологични точки в страната. Замърсяването на атмосферния въздух, остарелият парк на обществения транспорт, останките от старо металургично и минно производство, липсата на достатъчно зелени площи и места за отдих, велоалеи и паркове са характеристики на нашата община, които присъстват неизменно в публичното пространство. От друга страна съвременните условия на живот и екологичните норми на Европейския съюз ни предизвикват към все по-крайни и спешни мерки, насочени към опазване на околната среда.

Целта на Зеленото кафене е да поставя проблемните зони в опазването на околната среда във фокуса на общественото внимание и местната власт, да очертава участниците във взимането на решения, свързани с екологичните политики, както и да дава възможност на представителите на институциите да покажат обединено своите инициативи в екологията. Екипът на Младежкия център, чрез съдействието на всички заинтересовани граждани и експерти на Перник, заявява своето намерение да превърне Зеленото кафене в постоянно място за споделяне и обсъждане на екологична проблематика.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.