iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Илко известил полицията - хронология на убийството

Хронологията на едно убийство на перничанин в студенстки град

Зловещото убийство на 19-годишния перничанин Марио Данчев в Студентски град предадено хронологично и с ексклузивни кадри, с които разполага само TV7, са заснети последните минути от живота на Марио и реакцията на обвинения за убийството му Илко - минути след убийството на неговия съквартирант.

Кадрите от фаталната нощ са заснели три камери за видеонаблюдение, монтирани на входа и на първия етаж на общежитие 23 в Студентски град.

В 2,40 ч. през нощта по-малкият близнак Мартин се прибира сам в общежитието си. Той прекарва няколко минути на третия етаж, в стая 322 стаята, която той дели с брат си и Илко Радев от Добрич. Камери на етажите няма. Пред разследващите Илко обяснил:

"Светваше и гасеше лампите, буташе шкафчетата от единия край към другия. Всичко правеше, за да ме събуди и да ме подразни."

Ядосан, Илко избутва Мартин навън и заключва врата. Тогава, както се вижда от кадрите, по чорапи Мартин слиза във фоайето, вика брат си Марио и техния приятел Владимир. Те идват след няколко минути. През това време Мартин кръжи нервно. Очевидно му прилошава.

В 2,47 ч. двамата пристигат и се втурват пеша до третия етаж. Тук историята продължава от разказа на Илко:

"Тримата пристигнали и започнали да хлопат по вратата. Илко отворил и те му се нахвърлили. При боричкането Илко взима нож и смъртоносно пробожда единия близнак."

Само 9 минути след пристигането на братята и само няколко секунди след убийството камерите в общежитието са запечатали как Илко, в син суичър, слиза при охраната и подава сигнала в полицията.

Явно седемте минути, нужни на патрула да пристигнат са се сторили цяла вечност за студента. От кадрите се вижда как нервно обикаля в кръг, говори по GSM, а дясната му ръка е в кръв.

В 3,06 ч. пристигат двама полицаи. Посреща ги Илко и тримата се втурват към стаята. Следващите часове до 8 часа в общежитието пристигат криминалисти и съдебни медици. Малко след осем тялото на Марио е изнесено, а Илко арестуван. 

Източник: http://tv7.bg/news/6635582.html

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.