iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нещо има скрито, нещо не е така, нещо се прикрива

Справедливо наказание за убиеца на Мимето

В скръбно мълчание премина по-голямата част от третият по ред протест срещу убийството на перничанката Мирослава! съобщи местния новинарски сайт Перуник. Същевременно се говори за мълчание и недоверие. Видеото е от perunik.com:

Иван Костов цитиран от Фокус нюз: По случая в Перник вероятно са нарушени сериозни правила за дейността на МВР. Костор поиска и оставката на шефа на ГДБОП: В сряда ще има заседание на вътрешната комисия. Надявам се, че Вътрешната комисия ще започне да търси отговорите на въпросите, които повдига обществеността, и които аз се опитах да изразя от трибуната – посочи той.
„Ако отговорите на административното ръководство на МВР са недостатъчни, комисията ще настояваме за извънредно заседание. Там да дойде и Цветанов, да дойде и Бойко Борисов, и да изясним всички действия. Защото подозренията на хората, усещането им, че нещо има скрито, че нещо не е така, както трябва, в моите представи на политик, се дължат на обстоятелството, че вероятно са нарушени сериозни правила за дейността на Министерството на вътрешните работи”, допълни Костов.

Според него, щом се нарушат правилата, веднага излизат такива подозрения у хората, защото тази сфера е такава, и тя не допуска, който и да било да не си върши работата. „От тази гледна точка - тези, които примерно не са иззели оръжието, каквото и да е – лично, служебно - и са му го оставили под ръка, че да се самоубие с патрон в цевта, защото той иначе не може да го зареди. Много странни неща излизат в медиите. Ние даже не можем да разберем коя е точно истината. Ще искаме да се установят фактите в комисията и да се отговори, защото в противен случай този скандал просто напълно ще затвори възможността и на министъра, и на премиера, да коментират авторитетно каквито и да е било действия, свързани с вътрешната сигурност и обществения ред”, уточни Иван Костов 

Миков: Очакваме светлина по случая и най-вече по това, което предизвика обществено недоверие. Това каза пред БНР Михаил Миков, депутат от Коалиция за България във връзка с убийството на Мирослава от Перник. 

В гражданите се създава усещането, че нещо се прикрива. Една седмица НС не реагираше по случая с убитото момиче в Перник. През тази седмица кой какво ли не изговори и все повече лъсваше истината, че нещата не се развиват в рамките на закона, отбеляза Миков. Той заяви, че това е причината те да поискат анкетна комисия. "Има решение, последиците от което ще изслуша вътрешната комисия. Нека да видим какви са отговорите извън драмата и трагедията, което беше всичко това отклоняване на общественото мнение. Въпросът дали е невменяем или вменяем, този въпрос не е важен въобще. Въпросът е има ли извършител, кой е той. Следва резонният упрек към съдебната система – пак го пуснаха. Как се доказва това престъпление в съда, какво е разкрито, или е вдигнат пушек и утре съдът е пак виновен", каза Миков. Той обясни, че отвличането е престъпление като всяко друго, но е добре нещата да са ясни и публични. "За Перник, хората знаят, че с медиите в Перник е разговаряно да не вдигат много шум и да не се приказва много за отвличане. Ние в правителството не виждаме капацитет, потенциал нещата да се развият в по-добра светлина, да се търсят решения, но в рамките на правовата държава, в рамките на закона", подчерта Миков. /БГНЕС 

Наркотици стоят зад убийството на Мирослава от Перник. Това заяви журналистът Григор Лилов пред водещият на Дискусионно студио Велизар Енчев. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.