iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицейска тапа на Владая, хванаха банда, крала в Пернишко

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Зрелищен арест запати пътя от Перник към София на Владая. Полицейска акция блокира за няколко часа днес движението, заради капан на банда крадци, обирали къщи и апартаменти в Пернишко.

Криминалисти на СДВР задържаха трима рецидивисти. Групата е извършила множество кражби от къщи и вили на територията на София, Перник и Софийска област, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Водачът на групата Б.Б. на 54 години от Омуртаг и двамата му съучастници -С.З. на 46 години от София и Н.Д. на 30 години от Стара Загора са задържани рано тази сутрин в района на КПП-Владая. Служители на криминална и магистрална полиция спрели лек автомобил „Фолксваген Пасат” с търговищка регистрация, с който пътували тримата. Колата била буквално претъпкана с бяла и черна техника – пералня, прахосмукачка, две микровълнови печки. В багажника имало още ютия, осветителни тела, електрически ключове и кабели, перилни препарати и зимнина. Тримата не могли да дадат смислени обяснения за произхода на вещите.

Групата е задържана след приблизително двумесечно разследване на столичните криминалисти. Първо те влезли в дирите на организатора. Б.Б. е осъждан за убийство, регистриран в полицията за кражби и грабежи. В хода на оперативните действия установили и двамата му съучастници – също осъждани. С.З. и Н.Д. имат множество регистрации за взломни кражби, грабежи и хулиганство.
Продължава работата по документиране на престъпната дейност на тримата задържани. По първоначални данни инкриминираните вещи са обект на кражба от къща на територията на Пернишка област.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.