iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съветник от ГЕРБ и техният PR в студиото на Кулезич

Комедия от грешки на Шекспир - постер

А може би наистина от самото начало полицията е наясно, че не е отвлечена и поради тази причина не са работили по тази версия, както се съобщаваше. Треньорът Иванов (съветник от ГЕРБ) и Тишкин (стопанинът на zapernik и PR на ГЕРБ през изминалите избори, а явно и до ден днешен) излязоха с нови неотговорени въпроси. Този път на прицел бе фамилията Чолеви и по-точно неявяващият се пред медиите Борислав Чолев. Междувременно пък в друга оцветена медия се появи ново екслузивно съобщение за нов изчезнал перничанин учещ в гимназията, където учила Мирослава.

"Къде е Борислав Чолев?" това питат те, а "Иво Иванов каза, че все повече се съмнява във версията за отвличане за пари." 

Целият случай с изчезналата Мирослава започва да придобива вид характерен на случай за изчистване на сметки и постепенно вадене на връзки и мърсотии от подземния свят в Перник, а май и доста извън него. Всякакви хрумвания и идеи плъзват в медиите, като евентуални версии за цялата история.

Къде сгреши полицията? Къде сгрешиха прокурори и къде може би ще сгреши и съдът?  

По долу вграждаме разговора заедно с публикациите от TV7. 

 

Големият липсващ в случая "Мирослава" е човекът с парите – Борислав Чолев... Къде е той и защо не излезе да каже нещо по повод смъртта й. Това е заради парите не семейството му. Трябваше да излезе и да каже какви са били отношенията, за да не се пускат слухове." Това коментираха в "Насреща Люба Кулезич" треньорът на убитото момиче Иво Иванов и главният редактор на сайта ZaPernik Петър Тишкин.

Треньорът сподели недоумението си защо Мирослава е трябвало да стане жертва заради парите на Чолев, след като е най-далеч от тях. Тя не е имала връзка с него, Борислав и сестра й Елеонора са я прибирали от тренировка, разказа той.

Тишкин отбеляза, че само Елеонора и Борислав могат да кажат какви са били отношенията им и допълни, че семейството на младежа всячески се опитва да не се докосва до този случай, въпреки че няма как да остане встрани от него. Той ги призова да излязат и да кажат какво крият и сподели мнението, че имат връзка с "тъмни среди".

Иво Иванов каза, че все повече се съмнява във версията за отвличане за пари.

Водещата Люба Кулезич пък разказа, че започнала да се съмнява в тази версия, когато разбрала, че Елеонора и Борислав са подготвяли сватба, която е трябвало да се състои на 3 март. Освен това са планирали да имат дете чрез ин витро оплождане, тъй като Борислав е болен от диабет и не може да има деца. Процедурата била насрочена за 12 ноември, а Мирослава изчезва на 7-ми и всичко се проваля. 

  "Несериозно е да не се работи по версията за трети човек в отвличането и убийството на Мирослава... Адвокатите на Марио казаха, че има отпечатък на трети човек върху второто писмо, неофициално беше споменато името на Краси Полицая", заяви Петър Тишкин. Иво Иванов добави, че въпросният човек е работил като полицай, а след това за различни бизнесмени, но не знае повече за него.

Според Тишкин в момента целият случай сек репи върху един разказ, който в по-голямата си част е напълно безумен и със съществени разминавания. По думите му разследващите са допуснали жестоки грешки.

Разследващият репортер на TV7 Диляна Гайтанджиева прогнозира, че доказателствата срещу Марио няма да издържат в съда, защото показанията на самоубилия се Стойчо не са дадени пред съдия. По думите й е трудно от процесуална гледна точка да се докаже вината на когото и да било, а разследващите са скептични дали от материала под ноктите на убитото момиче ще излезе ДНК.

Тя отбеляза, че е абсурдно да се обвинява МВР като цяло, че умишлено е прикрило случая, но служителите, които по една или друга причина не са си свършили работата, трябва да бъдат наказани. Извършителите са били колкото подготвени, толкова и неподготвени и грешките им е можело да бъдат хванати, подчерта тя и добави, че вината за този развой е в първоначалното неглижиране на случая.

Треньорът на Мирослава каза, че седмица преди отвличането тя не е ходила на тренировки, защото е била болна. Освен това рядко се е прибирала по маршрута, от който е отвлечена, по-често я прибирали сестра й и Борислав.

В това Петър Тишкин съзря абсурда в показанията на Стойчо, който твърди, че момичето е било следено. Как са я следили, след като не е била на тренировка, попита той и остави отворен въпроса кой е имал изгода разследването да се бави.

Иванов пък отбеляза, че във въпросния ден са имали спаринг тренировка без протектори и чувството за самосъхранение и възбудимостта на сетивата на Мирослава са били изострени поне час след заниманията. Ако някой е изскочил неочаквано, тя е можела и е знаела как да реагира. Според него не е имало борба и тя е познавала хората. 

Източник: http://tv7.bg

 

В zapernik се появи публикация, която бе цитирана и тук, а на 15 януари се появиха въпроси към господин Иванов: 

  1. Всички знаят, че при Иванов никой не тренира без да е платил, а ако не е сяда на пейката и гледа засрамено.
  2. Едно изчезнало дете, а ние хулим майката, че била пила и нямала пари за скъпите тренировки: е колко много семейства в страната нямат пари за децата си - МНОГО
  3. Готвила се за изпит за черен пояс ама не е идвала от 3 месеца на тренировка (защото бащата работел във ВиК)
  4. Полицията не дава на семейството информация ама на Иванов разрешава да дава интервюта по всички медии и да изказва заключения.
  5. Семейството е виновно за всичко нека да ги съдим тях полицията си "свърши" работата намери детето мъртво нека да ги наградим с по 3 пържоли(ако не са преяли и без това) БОГ ДА ПАЗИ ДЕЦАТА НИ !!!!!!!!

Появиха се и други версии, че Мирослава е жертва на нарфотрафика и разкритата наскоро от Европол схема в която има арестувани и трима Българи https://www.europol.europa.eu/content/press/synthetic-drugs-network-broken-1233

Ето и превода на новината от Европол лансира като версия свързана с убийството на Мирослава от Григор Лилов пред СКАТ.

Международна мрежа за организирана престъпност, отговорни за производство в големи мащаби и трафик на синтетични наркотици, са разбити след обширно разследване от правоприлагащите органи в Европа. Операцията доведе до арестуването на ключови членове на престъпната мрежа, откритието на три незаконни съоръжения за производството на наркотици и изземването на над 100 кг амфетамин, значителни количества от прекурсори на наркотични вещества, боеприпаси, огнестрелни оръжия и explosives.The разследване започва, когато Шведските власти са идентифицирали големи количества амфетамин са били трафикирани в Швеция. След това сътрудничество, бе стартирана с Европол и други държави-членки на ЕС, когато запитвания потвърди, че международна престъпна мрежа е участвал. В резултат на това през март 2011 г., въз основа на разузнавателна информация и връзки, установени между различните страни, Европол започва операция "Fire", които работят заедно с няколко европейски правоприлагащите органи. Целта на операцията е била за разбиване на мрежа за борба с организираната престъпност и да се спре на широкомащабно производство и трафик на синтетични наркотици в рамките на Европейския съюз.

Паралелни разследвания, започнати в Швеция и Германия, докато други заинтересовани страни подкрепят операцията и дирижира собствените си запитвания. Европол подпомага координирането на операция "Fire" и обмена на данни от криминални разследвания.

По време на оперативната фаза на разследването, са били конфискувани 30 кг амфетамин в Швеция и 3 заподозрени, както и две в Германия и 1 в Холандия. В допълнение, сътрудничеството с българските власти доведоха до ареста на 3 членове на мрежа за борба с организираната престъпност и демонтаж на 3 незаконни синтетични съоръжения за производството на наркотици. Българските власти са заловили около 75 литра на амфетамин база (достатъчно, за да произвеждат около 120 кг чист амфетамин), 15 кг амфетамин субстанция и над 1400 литра на различни химикали за производство на синтетични наркотици. Оборудване, включително 2 tabletting машини, заедно с 5 огнестрелни оръжия, 150 пълнителя и 6,4 кг тринитротолуол (TNT) е също конфискувани.

След резултатите от тази операция, директор на Европол, Роб Уейнрайт, коментира: "на успешно сътрудничество между Европол и на нашите европейски изпълнение закон партньори е доставено един основен удар този опасни престъпни мрежа на наркотици производители и трафиканти, и ще донесе справедливост на тези, за които се отнасят . Европол ще продължи активно да подкрепят такива разследвания с нашите разузнавателни и технически възможности и ние очакваме още резултати в тази област на тежката организирана престъпност. "

"Престъпността не познава граници, нито пък ние трябва. Тази съвместна операция идва да покаже, колко изключително важно е за прилагане на националното законодателство и Европол за ефективен обмен на информация за опасни криминални дейности ", заяви Сесилия Малмстрьом, европейски комисар за вътрешните работи.  

Източник: https://www.europol.europa.eu/content/press/synthetic-drugs-network-broken-1233

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.