iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанката Иванка Григорва издаде нова книга

Перничанката Иванка Григорва издаде нова книга 05_1401429596

Най-новата книга на перничанката Иванка Григорва е „Разкази от старата къща”.

„Господи, дай ми разум да приема това, което не мога да променя, дай ми сила да променя това, което мога и дай ми мъдрост да различа едното от другото”, споделя авторката.

Редактор на книгата „Разкази от старата къща” е Енчо Цветков. Той казва, че творческият път на Иванка Григорова е неделим от нейния житейски път. „В жаравата на житейските изпитания тя търси мотивите на човешкото поведение. Чрез преразказаните случки търси смисъла на такива общочовешки ценности, като добро и зло, истина и лъжа, чест и достойнство, споделя Енчо Цветков.

Случващото се на героите от „Разкази от старата къща” е изпълнено с превратности и нравствени изпитания и поставя въпроси, които нямат еднозначен отговор. Творчеството на Иванка Григорова ни помага не само да опознаем човека, но ни и навежда към размисъл, смята Цветков.

Иванка Григорова е роден в малкото селце Гоз в община Брезник. Над петдесет години живее и твори в Перник. Изучава нравите и обичаите на местното население.

В издадените й девет книги, чрез героите си е отразила хумора, терзанията и мъдростта на хората от този край. Нейни разкази са публикувани в списанията „Матадор” – град Добрич, „Културна палитра” – град Перник, както и в няколко национални вестници.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.