iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанката Йоана Николова представя 21 творби днес

Перничанката Йоана Николова представя 21 творби днес 05_1401439342

Перничанката Йоана Николова представя 21 творби, като експозицията ще бъде открита днес от 18 часа в Минната дирекция в Перник.

Според приятелите позната, заради обичаните и интерпретирани от нея теми, съвсем по йоановски, заради откровено ясния рисунък, обладал двуизмерното възприятие на образите от нашия ден. Образи с невероятна плътност на житейската философия за женското битие, за мъжкото начало в него и за изконната истина, че ние сме това, което сме – ни повече, ни по-малко в ежедневието и сънищата ни. И непознатата Йоана Николова – авторката, осмелила се да ни подскаже, че хората трудно вече намират общ език и затова използва образния дублет за по-ярко внушение.

Платната са изпълнени с акрилни, трансферни и текстилни бои, пастели и цветен туш. Ще видите и батика върху хартия.

Заглавия като “Истината”, “Дъщери на луната”, “Дъщери на вятъра”, “Дамата в червено”, “Научи ме да летя”, “Една риба – две риби” подсказват, че зрителят ще застане пред тематично разнообразие, колоритна палитра и много творческо вдъхновение.

Споделих личното си впечатление, добре сте дошли. Очакваме Ви с Йоана – познатата и непознатата, и нейните “Образи от днес”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.