iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки хор пя в Сардиния

Пернишки хор пя в Сардиния 05_1464497290

Българските гласове на хор „ Иван Топалов“ при Общински комплекс Двореца на културата в Перник „превзеха“ Сардиния, като пернишкият хор от 32-ма души гостува на старите приятели на Перник от Мамояд от 13 до 16 май. Вълнуващото турне бе реализирано със съдействието на Община Перник и спонсорство на пернишки видни граждани.

Българите заедно с още три италиански хора участваха в различни музикални събития на не толкова далечния остров. Първите изяви на хора бяха в Каляри – административен и културен център на остров Сардиния, пред многобройна публика съвместно с академичния местен хор. Българските гласове плениха кметската и областната управа, които изразиха желание да продължат контактите с град Перник. Домакините обявиха и новината, че през юли месец, тази година се открива чартърна самолетна линия между България и Сардиния и това е подходящ повод за побратимяване.

Хорът „Иван Топалов“ имаше изяви и в концерт, в ротондата от ХІІІ в. „Санта Мария ди Лорето” – Мамояда, участва и в песен на литургична меса в местната църква. При посещение на музея на Средиземноморската и европейска маска, хористите видяха маска от пернишко, подарена при провеждане на фестивала „Сурва”. Българите показаха, че има и други таланти от родния Перник. Те подредиха изложба с картини на талантливи пернишки художници, които събудиха интерес сред посетителите на музея.

Посеялемщението на Пернишкия хор в Сардиния, бе отразено от местния печата, така както нашият бе впечатлен от тяхното участие в Международния фестивала на маскарадните игри.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.