iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Агресивни може да са хората, сънували самоубийството си през нощта

Агресивни може да са хората, сънували самоубийството си през нощта 11_1417251886

Човек, който е сънувал самоубийството си през нощта, на следващия ден може да прояви голяма агресивност. Това предупреждават германски учени.

Такива сънища най-често сънуват интровертите, които трудно установяват контакт с околните, съобщи "Лайв сайънс".

Независими експерти вече са критикували това схващане. Майкъл Шредл, ръководител на лабораторията по проблемите на съня към Централния институт за психично здраве в Германия, е убеден, че това, което се случва на сън, често е хипертрофирано отражение на състоянието на човека по време на бодърстване.

Като доказателство ученият привежда данните от анкета сред 433-ма студенти. Доброволците са успели да си спомнят средно 2-3 от своите сънища през седмицата, а на около 19% от анкетираните са се присънили убийства. Мъжете са имали повече агресивни сънища от жените.

Германският учен е бил най-удивен от връзката между подобни сънища с агресивността на следващия ден и с това доколко затворен е човекът. Очевидно интровертите често прикриват агресията си, която проявяват по време на сън.

За щастие сънища с убийства не са толкова често срещани - в 3,8% от случаите при мъжете и в 0,6% от случаите при жените.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.