iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Държавната агенция за закрила на детето в Перник ще организира весел детски празник на 1 юни

Държавната агенция за закрила на детето в Перник ще организира весел детски празник на 1 юни 05_1401359078

На 1 юни, неделя, Държавната агенция за закрила на детето в Перник ще организира весел детски празник с много игри и забавления „Усмихнатите деца на България“.

Празникът, с който ще се отбележи Международния ден на детето, ще стартира едновременно в София и 20 областни центъра в 11.00 часа, а негови основни организатори са членовете на Съвета на децата към председателя на ДАЗД.В Перник прояват ще бъде в двора на 11 ОУ “Елин Пелин”

Тя е част от Националната кампания на Държавната агенция за закрила на детето „2014 г. – Година на правата на детето” по случай 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

В София „Усмихнатите деца на България“ ще празнуват заедно с председателя на ДАЗД Ева Жечева пред централния вход на Националния дворец на културата. Ще ги посрещнат актьорите от театър „Пан”, които са подготвили специална танцова програма, клоунади, игри и изненади.

Специални гости на празника ще бъдат децата от вокална група „Усмивки” към столичното СОУ „Луи Брайл”, които ще изпълнят популярни български песни. Всички заедно ще подредят пъзел с правата, залегнали в Конвенцията за правата на детето.

Точно в 11.30 часа едновременна в столицата и 20 областни града деца от различни възрасти за втора поредна година ще изобразят с телата си голяма усмивка, израз на правото на всяко дете да има щастливо детство.

„Усмихнатите деца на България“ е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете.

Инициативата се реализира от членовете на Съвета на децата към ДАЗД с помощта на общинските администрации и Регионалните инспекторати по образование.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.