iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кмет на италиански град не дава да се рови в кофите за смет

Кмет на италиански град не дава да се рови в кофите за смет 11_1417196829

Кмет забрани ровенето в уличните кофи за смет. Това се случи в италианския град Неапол, а кметът е Луиджи де Маджистрис.

На всички нарушители ще бъде налагана глоба в размер на 500 евро. Освен това престъпилите нареждането ще останат без транспортните си средства, които ще бъдат конфискувани. Всякакви уреди и съдове, свързани с добива на отпадъци, ще бъдат унищожавани.

Жителите на Неапол и предградията плащат годишно близо 300 милиона евро данък за събиране и извозване на сметта. Въпреки това градът непрестанно е в бедствено положение заради натрупването и неизвозването на битови отпадъци. Според местните власти отговорник за случващото се е Камората – неаполитанската мафия.

Преди време Де Маджистрис заяви, че с проблема може да се справи единствено ако отпадъците бъдат сведени до минимум, спре изграждането на открити депа за боклук и инсинератори, които лесно привличат капитали, чрез които се намесва мафията. Именно престъпните структури са превзели бизнеса с боклука и така създават изкуствено кризисните ситуации.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.