iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Празненства започват по случай събора на Боснек

Празненства започват по случай събора на Боснек 07_1406812044

В с. Боснек на събора ще има уникално шоу и пъстра празнична програма.

Още от утре вечер (петък) ще започнат празненствата в планинското село, което се слави с това, че е белият дроб на Перник заради най - чистия въздух.

В 19 часа в центъра на Боснек ще започне музикална програма, а зад пулта ще е DJ Марти. Няколко часа след това, когато се стъмни небето над селото ще е озарено от светлинно шоу.

Празненствата ще продължат и на следващия ден - събота, когато е Илинден. В 11 часа в клуба към кметството ще започне куклен театър "Трите прасенца", който ще бъде представен от детско - юношески театър "Мускетарите". Входът за събитието е свободен.

В 16 часа на сцената в центъра на Боснек ще засвири народен оркестър "Радост" от пернишкия квартал "Изток". В програмата ще се включи фолклорна танцова формация от Перник. Ще бъде представено и огнено шоу. Народната певица Ива Давидова също ще зарадва празнуващите жители и гости на Боснек.

Съботната вечер отново небето над селото ще бъде оцветено в различни цветове от заря. С нея празничната програма ще приключи.

Съборът се прави в чест на прокарването на електричество в Боснек, което се е случило на Илинден преди около 70 години. От 1947-а година датира първият събор, който се е чествал само няколко години. След това последват години на прекъсване на празника. От около 20 години съборът отново е възобновен и всяка година се отбелязва, каза кметският наместник Роза Панкева.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.