iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първанов и Борисов в Перник днес

Първанов и Борисов в Перник

Както информирахме читателите си преди дни Президент и премиер идват на Свети Дух по манастири в Пернишко днес и двамата ще посетят любимия си град Перник и към 11:30 се очаква Бойко Борисов да бъде гост на Дивотинския манастир, а Георги Първанов ще посети родното си село Косача

Президентът Георги Първанов щял да спази даденото обещание  и в днес, когато Църквата празнува денят на Светия Дух, да дойде на празника в местността „Манастирчето” в родното му село Косача. Когато беше на обиколка из община Ковачевци през май, приятелки на майка му го помолиха да я доведе за курбана. В месността има останки от манастирски параклис, наречен на Свети Дух  и хората от Косача са решили да го възстановят, а Първанов се обеща да се включи в инициативния комитет и да помогне за набирането на средства.
 
Премирът Бойко Борисов пък е приел покана да бъде гост на Дивотинския манастир  „Св. Троица” в понеделник. Според инфармация от наши източници почти сигурно било, че на  рождения си ден Борисов ще се разходи до светата обител, а на другия ден щял да реже лентата на ремонтирания път между Перник и Брезник.  Дивотинският манастир е в добро състояние. В момента  братството на игумена дядо  Пахомий е от  петима млади монаси.  Овца за курбана на празника е подарил областният управител на Перник Иво Петров, който е и поканил премиера.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.