iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Уникален тунинг на Trabant в Перник

Уникален тунинг на Trabant в Перник 09_1380364384

Невероятно тунингован пернишки трабант! Западноевропейците познават марката Trabant като един от символите на отминалия в Източна Европа комунистически режим. Ние българите обаче знаем доста повече за малката картонена кола, а много от нас са управлявали Trabant по родните пътища доста дълго време. Каквото и да си мислят хората за Trabant, тази кола вече спада към т.нар. екзотики. У нас предлаганите на пазара екземпляри съвсем не са много, а състоянието на повечето от тях е близко до плачевното.

Не така стои въпросът с един шедьовър, дело на пернишкото тунинг студио KoKonja. Техният проект, който е наречен Trabant RS представя "Пръдливия Ханс" в една далеч по-различна светлина. Доработката е направена от KoKonja, съвместно с Denivex Car Performance, като картонената кола е изцяло преобразена. Модернизацията засяга всички аспекти на тунинга - силов и оптичен, като работата на експертите от KoKonja може да се определи като радикална.

Автомобилът е решен в яркосин цвят, нова радиаторна решетка и доста по-агресивна престилка под предната броня. Калниците са раздути, фаровете са ксенонови, а ефектните лети джанти завършват екстериорната картина на Trabant RS. Салонът също е подложен на сериозна преработка. Коженото арматурно табло е специално изработено за автомобила, седалките също са различни, тапицирани с естествена кожа и алкантара. Уникална аудиосистема и спортен волан допълват шикозното усещане в салона.

Що се отнася до т.нар. силов тунинг, то при Trabant RS той също е силно застъпен. Новото спортно окачване и мощната спирачна система Brembo имат за цел да стабилизират и приведат в покой 600-килограмовото купе. Под предния капак е монтиран двулитров двигател от Fiat Coupe, който разполага с турбо компресор. Максималната мощност на този агрегат е 220 конски сили - не са малко, нали? Повече за уникалния Trabamt RS вижте във видеото, а ако искате и вие да се захванете с тунинг на Trabant.

http://kokonja.com/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.