iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Днес е 15 септември. Честит първи учебен ден

Днес е 15 септември. Честит първи учебен ден 09_1473913823

12 000 ученика, от които малко под 1000 първокласници ще прекрачат днес училищният праг в училищата на Перник и региона, като 15 септември събира в едно стотици усмивки, безброй букети , криещи сълзи на вълнение у деца и родители... Празник ще има днес във всички училища – всички ученици ще влязат в класните стаи след лятната ваканция, все още носейки на гърба си не раница с учебници, а „раница” пълна със слънце и лято! Стотици детски сърчица днес ще бият в ускорения ритъм от новото преживяване да държат в ръцете си буквар! Да седнат на чин! За тях това е новото начало!

Днес е празник! За мама и татко, за баба и дядо. Празник е във всяка къща, от която в ранно утро ще излезе ученик ! 15 септември е празник на учителите! На всички онези, които не щадят сили и енергия, не пестят любов. Хората с големи сърца да обичат толкова много деца. Да ги държат за ръка, да ги учат, да правят от децата човеци.

Буквар, двор, деца, звънец, песен, насълзени очи, много цветя, чинове...Всички тези думи могат да влязат в логическа последователност само с едно изречение „На добър час!

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.