iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гимназията с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” в Перник участва в кампанията за любим учител

Гимназията с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” в Перник участва в кампанията за любим учител 08_1471069555

Любимият учител не е този, който пише лесни шестици, а човекът, който вдъхновява, провокира мисленето и разбира учениците си, като това показа кампания на МОН “Любим учител”, която за втора поредна година стана повод младите хора да кажат, какви качества ценят у преподавателите.

Както и сами да посочат какви очаквания имат към хората, които всеки ден влизат при тях в класната стая. Миналата година беше поставено началото началото на диалога между ученици, учители, директори и просветното министерство, а резултатите от него може да помогнат за така нужната реформа в образованието. Целта е и да се помогне на учителският труд най-сетне да заеме своето заслужено достойно място в обществото ни.

В края на май и началото на юни 2016 г. деветокласниците от пет училища избраха с анонимна анкета своите любими преподаватели и посочиха качествата, заради които ги ценят най-много. От анкетите става ясно, че децата харесват учителите, които са строги, но справедливи, преподават не само академични, но и житейски уроци и се отнасят към тях с много любов. И заради любимите си преподаватели започват да харесват и предмета им, а това е стъпка и към промяна на отношението към образованието.

Тази година в кампанията участваха две софийски училища – 31 СУЧЕМ и 134 СОУ, Гимназията с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” в Перник, езиковата гимназия “Петър Богдан” в Монтана и Природо-математическата гимназия “Сергей Корольов” в Благоевград.

“Много от колегите ми искат да направят уроците си интересни за учениците. Аз пък искам да ми е интересно на мен. А най-интересно ми става, когато видя как те започват да мислят”. Така Георги Велев, учител по литература в 31 СУЧЕМ в София, разказва за магията на преподаване, с която спечели любовта на учениците.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.