iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Момчета от трети клас се биха зверски

Момчета от трети клас се биха зверски 11_1417273086

В интернет излезе клипче със зверски бой в училище. На клипчето се вижда как хлапета от трети клас се млатят, докато техните съученици ги зяпат и дори ги стимулират.

Инцидентът се случил в училище „Св. св. Кирил и Методий” в пловдивското село Войводиново. На клипчето ясно се чува как тълпата скандира и името на насилника, който се казва Митко.

„Бой, бой, бой! Убий го!”, крещят момчетата, които наблюдават побоя. „Туширай го във врата и ще го убиеш”, съветва пък едно от децата.
Отнякъде обаче се дочува разумен момчешки глас, който казва: „Недей, ще го убиеш във врата”.

Още по-втрещяващи са думите на децата, които скандират и „Бой за жени”, което навежда на мисълта, че в основата на конфликта стои момиче. „Скочи му и му изкарай въздуха“, съветва кибик на видима възраст не повече от 8-9 години.

Потърсена за коментар, директорката на школото Марияна Симеонова обясни, че тя не вижда децата да се бият, а според нея те просто се сбутвали по време на игра, съобщи marica.bg. „Вярно е, че си разменят определени обидни реплики, но агресия няма според мен“, категорична беше Симеонова. По думите й клипчето било качено в мрежата лично от малчуганите, които били „лакоми“ за лайкове.

До момента нито родителите на битото момче Милко, нито майката и бащата на агресора Митко са я потърсили или оплакали. Вчера героите на лентата влезли в час и нямали проблеми. Директорката е проверила също при медицинската сестра дали някой е потърсил помощ, но данни за оплакващо се или уплашено дете няма.

В школото директорката е издала заповед, според която началните учители постоянно дежурят по време на междучасие в коридорите и двора. До момента няма нито един случай на насилие. Разработен е и механизъм за противодействие на ученическия тормоз. „Наскоро са проведени родителски срещи, проблеми няма“, обясни още Симеонова.

Същевременно от Регионалния инспекторат по образование (РИО) са разпоредили проверка за боя. Ръководството на училището ще изготви доклад, а след това от РИО ще преценят какви законови мерки да предприемат, съобщи Дарик. Предстоят разговори на педагози и психолози с ученици и родители.

„Тези неща не се научават в училище, а ние не можем да изземваме функциите на родителите и обществото“, заяви началникът на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив Иванка Киркова. Тя уточни, че след като получи доклада от училището, ще координира необходимите действия.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.