iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наградиха ученици, участвали в конскурс за есе

Наградиха ученици, участвали в конскурс за есе 10_1476628428

Най-добрите пернишки ученици, участвали в конкурса за есе „Индустрията в моя град” бяха наградени, като те са в две възрастови групи – 5-8 клас и гимназиален клас. Конкурсът бе организиран по инициатива на Химикотехнологичен и металургичен университет и Българската асоциация на металургичната индустрия с подкрепата на община Перник.

Наградените получиха грамоти от кмета на града Вяра Церовска и от проф. Сеня Терзиева, като представител на университета , основен организатор на конкурса. Фирмите членове на българската асоциация на металургичната индустрия бяха осигурили материалните награди. На празника присъстваха Юлияна Ефремова- нач. отдел в община Перник, експерти от отдел „Образование” към общината, проф. Сеня Терзиева зам.ректор на Химико-техничен и металургичен университет, доцент Розина Йорданова, представители на фирми, синдикални организации, много учители и ученици от пернишки училища. „Честито на всички наградени в първия подобен конкурс сред пернишките ученици. Конкурсът бе създаден за да провокира младите хора да се обърнат към гордото минало на своя град. И да видят новите перспективи пред индустрията в региона. Вярвам, че конкурса ще се утвърди като част от календара на културните събития в града и ще бъде връзка между миналото, настоящето и бъдещето.

Амбициите на организаторите са този конкурс да стане традиция и всяка година да се провежда сред училищата в региона. Фирмите членове на българската асоциация на металургичната индустрия бяха осигурили материалните награди.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.