iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици разбират възможностите за продължаване на образованието си на среща с ВУЗ-ове

Ученици разбират възможностите за продължаване на образованието си на среща с ВУЗ-ове 11_1417248135

На срещи на учениците от пернишките средни училища с представители на Вузовете се събират всички, които се интересуват от продължаване на образованието, за развитие в определени професионални сфери.

Тази година за първи път на територията на града гостуваха представители на Лесотехническия университет – София. В презентирането на университета бяха посочени различни възможности за обучение, бази за практика, условия за кандидатстване, предварителни изпити. Зрелостници от от ПГТС”Арх.Йордан Миланов”, ГПЧЕ”Симеон Радев”,ТПГ”Мария Кюри” се запознаха с предлаганите уникални специалности за висшето ни образование – Инженерен дизайн /Интериор и дизайн за мебели/ и Ландшафтна архитектура / приемник на специалност„Зелено градско строителство”/. Интерес имаше и към специалности като – Екология и опазване на околната среда и Ветеринарна медицина. Подчертана беше и тенденцията в осъществяваното обучение – „с удоволствие да правим това, което ще ни помага в нашето усъвършенстване.

За втора година УНСС се представя пред пернишките зрелостници. Интерес към икономическите специалности проявиха ученици от Професионалната гимназия по икономика, СОУ”П.Берон”,VСОУ”П.Р.Славейков”, ГПЧЕ”С.Радев” и ТПГ ”М.Кюри”. Следващите срещи с университети и висши училища са обявени във всяко средно училище.

Предстоят през месец декември – на 1.XII. с ВСУ ”Л.Каравелов” – в ПГТС”Арх.Й.Миланов”; на 4.XII. сТехнически университет, София – в ПТГ”Ю.Гагарин” ГПЧЕ”С.Радев”; на 9.XII. Софийски университет ”Кл.Охридски” – в ПМГ”Хр.Смирненски”, ГПЧЕ и на 16.XII. ЮЗУ, Благоевград – в ПМГ и ПГОТ”Св.Иван Рилски”.

Младежки дом – Мошино благодари на ръководствата и преподавателите от училищата, които осигуряват условия и достъп до тези срещи на ученици и от други училища.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.