iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”, която се провежда всяка година от началото на месец септември до края на октомври

Започна традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”, която се провежда всяка година от началото на месец септември до края на октомври 09_1473915064

Като част от мерките, предвидени да осигурят безопасността на учениците, представители на Пътна полиция вече извършиха проверки на сигнализацията с пътни знаци и маркировки, уличното осветление в района на учебните заведения и на местата за пресичане, предпазните огради и пешеходните ограждения, които не позволяват пресичането на нерегламентирани места.

На 15 септември ще бъде осигурено полицейско присъствие в районите на всички училища от региона. Целта е да се даде нормален старт на новата учебна година и да бъдат подсигурени достъпите до школата, тъй като в първият учебен ден по традиция в дворовете на училищата се събират всички деца, преподаватели и голяма част от родителите на по-малките.

През периода 15 септември – 31 октомври с цел да не се допускат пътни инциденти ще се осигури полицейско присъствие и контрол в районите на училищата по време на отиване и връщане на децата от учебни занятия. При необходимост движението ще се регулира ръчно и ще се осигурява безопасно пресичане от децата и придружаващите ги възрастни. При забелязване на неправилно и рисково движение на деца по улиците служителите ще ги извеждат от платното и ще им дават указания за правилно поведение. Служители на Охранителна полиция ще се включат в специализирани операции за извършване на проверки в увеселителни заведения и интернет зали за присъствие на малолетни и непълнолетни след определения час и за недопускане на продажба на алкохол и цигари на деца. Съвместно с представители на образованието ще бъдат изготвени графици за беседи с превантивен характер в учебните заведения от полицейски служители по теми от личната безопасност и сигурността на пътя.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.