iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бойко Борисов посети храма в с. Друган

Бойко Борисов посети храма в с. Друган 05_1464667806

Министър председателят на Република България и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов посети новопостроената църква в с. Друган, като храмът “Св. Възнесение Господне” е издигнат върху незавършен строеж, започнат през 20-те години на XX век. Изграждането на църквата е дългогодишна мечта за жителите на селото. Строителството продължава през 2005 г. върху положените основи като всеки жител на с. Друган се включва с даряване на пари или материали. ПП ГЕРБ дарява за изграждане на храма 50 000 лева.

Премиерът разгледа църквата и запали свещичка за здраве и благоденствие.

„Бог дава на хората различни неща, на едни повече, на други по-малко. На нас ни отреди да управляваме България в името на благоденствието на българския народ“, заяви Бойко Борисов. Той присъства на традиционния събор на селото.

На събитието присъстваха още областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по културата и медиите Ирена Соколова, общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Радомир Пламен Алексиев, зам.-кметове на двете общини, кметове на населени места в Перник и Радомир, общински съветници, членове и симпатизанти. Ирена Соколова подари на храма икона “Света Богородица и младенеца”.;

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.