iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Има символ на неугледният нов площад "Кракра"

Има символ на неугледният нов площад "Кракра" 10_1446108478

Трафопост стана символ сред перничани на неугледният нов площад "Кракра", като жители вече с тъга и ирония констатират, че това е надгробната плоча, погребала надеждите им за един по-красив град.

Критиките към новият ремонт, който продължи твърде дълго, са много. Новите плочки не изглеждат нови, а избеляли и скучни, в сравнение с гранитните. Под съмнение е и качественото им поставяне. Бетонни ръбати форми точно в самия център на площада срещу мемориала и бетонните големи и грозни навеси до ГУМ създават усещане за 70-те и 80-те години, когато бетон се лееше на поразия и всичко беше безидейно, сиво и скучно.

Огромното бетонно нещо, скрива фасадата на блокчето, създава усещане за теснотия, за чуждо тяло в цялата визия. Прекалено голямо и пракалено близо до сградата на ГУМ.

Водното огледало прилича на огромна кална локва, заради кафеникавата основа и се слива с плочките, които чакаме след някой друг мандат да се изронят. Най-вече в основата на "сухите фонтани", които по-добре да не се пускат, защото образуват също толкова грозни неравномерни локви. Толкова ли не можаха да оставят поне един квадрат гранит, за да може водата да пада на твърда и стабилна основа и да не образува такива локви?

Водното огледало. Това трябва да е ледена пързалка. През останалото време е просто една безлична локва вода.

Сухите фонтани образуват големи безформени мокри локви. Харесва ли ви?

Фонтанът пред ГУМ също е трагичен с бетонната си "пътека", която искрено се надяваме да бъде покрита поне с цветна мозайка.

Най-цветното и приятно нещо на плащад "Кракра" за сега са новите детски катерушки. Тоест, най-евтината част от проекта за милиони.

Още бетон. Никаква овална форма, поне малка имитация на рекичка. Това е корито! очакваме бабите от съседните блокове да си изперат килимите.

Единственото успокоение за перничани е, че този проект облагороди и площадките и градинките в други части на града.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.