iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на община Перник назначи нов наместник на Боснек и Чуйпетлово

Кметът на община Перник назначи нов наместник на Боснек и Чуйпетлово 04_1429681138

Мъж смени досегашният кметски наместник Роза Панкева на пернишките села Боснек и Чуйпетлово. Най-чистият район в пернишко се поема от Борислав Велинов.

Панкева е пенсионер и поста й трябва да заеме човек в трудоспособна възраст – това е мотивът за рокадата под Витоша. Кметските наместници се назначават от кмета на общината.

Велинов е от Боснек, оттам е и съпругата му, чийто баща цели 22 години е бил несменяем кмет на селото.

Новият кметски наместник е работил 7 години в Община Перник и твърди, че е запознат с естеството на работа и ангажиментите като управник.

Дърводобивът и по-точно щетите по пътищата, които нанасят тежкотоварните камиони, извозващи дървесината, е сред най-големите проблеми на двете селища, твърди Борис Велинов. Собствениците на фирми го уверили, че шосетата ще бъдат поправени, още повече, че такава клауза е залегнала и в договорите за дърводобив.

Другите проблеми като улично осветление и сметопочистването се решават в ход, смята новият наместник. Тази седмица предстои подмяна на водопроводни тръби в бившия лагер за военно обучение, тъй като по системата има теч на три места. Със съдействието на община Перник са закупени нови тръби, с които В и К ще замени авариралите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.