iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новата църква в Друган беше осветена

Новата църква в Друган беше осветена 05_1464497833

Вяра Церовска и Ирена Соколова присъстваха на тържественото освещаване на новопостроената църква в с. Друган, Радомир, като областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска и народният предствител и председател на ЖГЕРБ Ирена Соколова бяха специални гости на празничното освещаване на църквата „Свето Вознесение Господне“ в с. Друган, Радомир. Събитието бе организирано с подкрепата на Община Радомир и кмета Пламен Алексиев.

Освещаването бе извършено от Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, в съслужие с протосинтела на Софийска митрополия отец Ангел Ангелов, архиерейския наместник на Радомирска духовна околия иконом Иван Плочарски, свещенници от местното духовенство и от столицата, както и игумена на Гигинския манастир йеромонах Никанор.

Гости на събитието бяха още кметът на Радомир Пламен Алексиев, зам-кметове от общините Перник и Радомир, общински съветници от ПП ГЕРБ-Радомир и представители на партийната структура на ГЕРБ в Радомир.

Следобедът в селото продължи с празнична фолклорна програма.

ПП ГЕРБ е дарила 50 000 лева на храма. През месец април кметът на Община Радомир Пламен Алексиев, председателят на Общински съвет-Радомир Светослав Кирилов и представители на местната организация на ПП ГЕРБ в града извършиха довършителни дейности в новопостроената църква.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.