iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник подготвя 1 юни

Община Перник подготвя 1 юни 05_1464667232

Един вълшебен ден за първи юни подготвя Община Перник, като през целия ден ще има изненади, песни, танци и игри за малки и големи.

Кулминацията ще бъде от 11.00 часа пред Двореца на културата.Там малките ще се забавляват с аниматори, които ще изрисуват лицата им и ще раздават балони. Атракция ще бъдат Мотоклуб “Черният легион“. Те ще паркират мощните мотори близо до Двореца и ще снимат малчуганите с тях. За престрашилите се ще има безплатен сладолед. Най-големият късметлия пък ще си тръгне с велосипед от томболата на „Зайо Байо“. Големите награди не спират до тук. В конкурса за танц победителят ще получи скейтборд от фирма“Илеа-М“.

Всяка културна институция в града е подготвила празнична програма. От 10.00 до 11.00 часа на алеята пред Обединения детски комплекс ще се проведе един чуден конкурс за детска рисунка върху асфалт под надслов „ Детство мое“. Класиралото се дете на първо място ще получи таблет отново от фирма „Илеа-М“.

От 10.00 часа и пред РИМ-Перник ще има вълшебна улица, на която ще се играят позабравени игри от миналото, децата ще изработват и рисуват глинени съдове. За тези, които не са видели екзотичната изложба на най-отровните змии в света ще могат да го направят и в Деня на детето в изложбената зала в музея.

Половин час по-късно започва празникът „Една усмивка прави чудеса пред Районен младежки дом- Мошино. По същото време ще има библиотечна презентация за деца в Регионална библиотека “Св.Минков“.

На естрадата в Градския парк възпитаниците на 6-то СОУ“ Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят театралната постановка “Златната българска приказка“. Анимация на „Дъщерята на фараона“ ще бъде излъчена в театралния салон“Георги Русев“.

От 15.00 часа Обединеният детски комплекс готви забавно детско шоу.

Изпъстреният със събития ден ще завърши с концерт в театралния салон“Георги Русев“ на танцов ансамбъл“Български ритми“ при НЧ “Просвета- 1909г.“ кв. Църква.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.