iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общински младежки съвет организира „Дни на добротата“ в Перник

Общински младежки съвет организира „Дни на добротата“ в Перник 12_1481978752

Общински младежки съвет организират „Дни на добротата“ в Перник, като целта на кампанията е да изпълни най-празничния месец от годината с множество добрини.Първата инициатива ще се случи на 17 декември (събота) от 12 часа в емблематичния за перничани бар Епицентър. Всички четящи наши съграждани са добре дошли, приканват младежите. Целта е всеки посетител да донесе книга, любимо списание или комикси, които да размени с непознат. “Декември е месец, в който всеки очаква да получи подаръци. Затова тази година решихме да провокираме жителите на Перник да подарят своята доброта на хората около себе си, дори и на непознати, защото сме убедени, че когато подаряваш добро ще получиш добро“, споделят от Общински младежки съвет.

Младите хора стартират и мащабна благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки, която ще се проведе в пернишките училища. Събраните капачки ще бъдат дарени в пунктовете за предаване на фондация „Идея в действие“. Фирмата, изкупуваща пластмасовите капачки ще предоставя по 500 лв. за всеки 1 тон, които ще бъдат използвани за закупуване на електрически уреди и други нужни материали за домове с деца в нужда от цяла България.

В навечерието на най-святата нощ от годината Бъдни вечер отряд от доброволци на Общински младежки съвет, въоръжени с топъл чай, усмивки и добро настроение ще се опитат да докажат, че студеното време не е пречка на това, да се чувстваме добре. На 23 декември в центъра на града ще се проведе инициативата „ОМС топли града“.

Всички млади хора, които искат да се включат като доброволци към инициативите ни, могат да ни пишат на нашата Facebook страница или на и-мейла ни, откъдето могат да научат как точно да допринесат за осъществяването на дейностите.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.