iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организират кулинарен конкурс между читалищата от Област Перник

Организират кулинарен конкурс между читалищата от Област Перник 12_1481980005

По традиция в навечерието на Коледа НЧ “Съзнание -1922 г.“ организира кулинарен конкурс между читалищата от Област Перник - „Традиционни ястия, напитки и реквизит в българската кухня. Изявата се организира за 12 път, като участие са заявили 16 читалища от Община Перник, Община Радомир и Община Земен.

Конкурса се осъществява с финансовата подкрепа на Община Перник, чрез спечелен конкурс от читалище „Съзнание“ по допълваща субсидия за подпомагане дейността на читалищата от Община Перник. Любезен домакин на изявата е ОМД- Перник.

Участващите институции подготвят по една трапеза ,съобразена с църковния календар и ястията включени в конкурсната трапеза ,трябва да отговарят на традициите в българската кухня.

Компетентно жури определя най – добрите трапези и най -впечатляващите ястия на майсторите т.нар. „майсторски“ награди.
Тази година журито е петчленно и е в състав :председател -гл.ас д-р Милена Любенова от Института по фолклористика и Етнографски музей при БАН и членове :

Снежана Константинова от РИМ – Перник , Анелия Славова – главен експерт от Община Перник ,Милчо Георгиев – фолклорист и Ирена Андреева -етнохоролог.

Кулинарната изложба се открива от 12.0 в сладкарницата на ОМД – Перник . За всички присъстващи – много музика и танци чрез рубриката „Микрофонът е наш !“

На 16.12.2016 г. в галерия „Марин Гогев “ от 17.30 ч се открива Коледна изложба на пернишки художници. Картини с коледно – зимна тематика / и не само / греят в празнично украсената / по традиция / галерия. 20 художника от града ни ще зарадват своите почитатели. Както всяка година и сега организаторите от НЧ“Съзнание-1922г.“ са подготвили изненади – томбола , много музика.За любителите на поезията,които са изпуснали представянето на стихосбирката на Добрин Добренов ще могат да си направят коледен подарък,като си закупят освен картини, така и поезия.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.