iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разширяват детската градина в кв. "Църква"

Разширяват детската градина в кв. "Църква" 05_1401448163

Все повече млади хора предпочитат да се заселят в квартал "Цълква", като от скоро той е притегателно място и за столичани.

245 са децата в предучилищна възраст, това наложи детската градина да бъде разширена миналия септември. Наесен се очаква в групите да бъдат записани още деца. Тогава Обединеното детско заведение номер 12 „Радост“ ще отбележи и 40 години от създаването си.

Две преподавателки от Обединеното заведение № 12 Радост в кв. Църква – Диана Милова и Витка Попова – тази година получиха званието „учител на годината“, за трети пореден път награда получи и директорът за принос в образованието.

За мен е голяма чест и повод за гордост, че кварталът ни се разширява, имаме две детски градини, а догодина още деца ще бъдат приети в тях, каза кметът на населеното място Румен Петров.

Обединеното детско заведение „Радост“ в квартал Църква е с една централна сграда и вече с два филиала, откакто миналата година към него се присъедини и детската градина в Студена. В момента тук се обучават 245 деца в 8 групи. 50 са децата, които завършиха предучилищната си подготовка и следващата година ще пристъпят прага на училището.

Това бе и един от поводите за големия концерт, който организира детското заведение и в който се включиха всички негови възпитаници. Още за празника очаквайте в рубриката ни „Без коментар“ след централната емисия новини.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.