iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици от Перник организират коледно празненство

Ученици от Перник организират коледно празненство 12_1481982437

Ученици от ХІ „г” клас при ПМГ “Христо Смирненски“ в Перник инициират поредното си благотворително събитие, като тийнейджърите за трета поредна година се захващат с ораганизацията на благотвoрителен концерт, който са нарекли „Коледна магия“. Те вярват, че по Коледа наистина се случват чудеса, стига човек да има силна вяра.

Тази година младежите искат да сбъднат мечтите на малкия Симеон Руевски. Момчето е само на 9 години, но е преживяло няколко тежки операции и му предстоят още, тъй като има туморно образувание в мозъка, което продължава да расте. Сумата, която е необходима на семейството на Мони, е 50 000 евро за лечение в Германия.
По време на миналогодишния благотворителен концерт
По време на миналогодишния благотворителен концерт

Учениците споделят, че няма нищо по-хубаво от това да се помага и че чувството, когато го направиш, е неописуемо.

Единайсетокласниците канят всички жители на област Перник да станат част от Коледното чудо на 20 декември 2016 г. от 18:30 ч. в драматичния театър „Боян Дановски“ в Двореца на културата. Нека заедно го направим!, призовават те.

Входът за концерта е 5 лв. Билети могат да се купят непосредствено преди началото. Учениците гарантират за уникална, интересна и грандиозна програма.

Тази година те са помислили и за всички онези деца, които нямат възможността да празнуват своята вълшебна Коледа. Затова подемат инициативата „Подари една коледна усмивка“. Младежите събират играчки и книжки, които ще дарят на социално слаби малчугани, на деца със специфични потребности и деца от домове.

Можем да се включим в инициативата им и да сгреем поне едно детско сърце, като дарим стари и запазени играчки или книжки на 20, 21 и 22 декември от 10:00 до 16:00 часа в Двореца на културата. Момичетата и момчетата от ХІ „г” горещо вярват, че по този начин ще успеят да направят една много специална Коледа за много деца.

„Ние вярваме в мечтите и в Коледното чудо, повярвайте и Вие!“, е тяхното мото.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.