iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В началото на ноември започва акция Зима в пернишко

В началото на ноември започва акция Зима в пернишко 10_1446298343

6 ноември е Ден без велосипедисти-жертви на пътя, като 15 ноември е Ден без пешеходци-жертви на пътя, а 27 ноември – Ден без водачи и пътници в МПС-жертви на пътя.

Традиционната акция „Зима” ще се проведе на територията на областта през месец ноември. Тя включва три кампании: „С безопасно пътно превозно средство през зимата”, насочена към водачите на пътни превозни средства - велосипеди, превозни средства с животинска тяга/01-08 ноември/, „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, ориентирана към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците/09-22 ноември/ и „Безопасно шофиране през зимата”, насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците/16-30 ноември/. В рамките на кампаниите 6 ноември ще бъде обявен за Ден без велосипедисти-жертви на пътя, 15 ноември – Ден без пешеходци-жертви на пътя, 27 ноември – Ден без водачи и пътници в МПС-жертви на пътя.

По време на акцията ще се проведат специализирани полицейски операции с акцент приоритетите в кампаниите.

От началото на годината до края на месец септември в страната са регистрирани 5460 тежки ПТП, при които са загинали520 /за 2014 г. – 498/ и ранени 6804 /за 2014 г.-6502/. От загиналите 520 участници в движението 262 са водачи,155 са пътници , а 102 – пешеходци. Пешеходците над 64-годишна възраст продължават да са най-уязвимата възрастова група участници в пътното движение, като за деветте месеца на годината са загинали 102-ма пешеходци и са ранени 440.

За извършени нарушения на Закона за движение по пътищата за деветте месеца на годината са санкционирани 7348 пешеходци.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.