iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нов договор за сметоизвозването до края на януари

Нов договор за сметоизвозването до края на януари 01_1420615140

Ще има подписан нов договор за сметосъбирането и сметоизвозването в Перник. Това обяви пред управниците на населените места от общината кметът Иван Иванов. Хигиената в общината се превърна в изключително болезнен проблем, особено през 2014 г. и решаването му не търпи отлагане.

Контрактът ще бъде временен, но ще бъде прецизиран и съобразен с нуждите на гражданите и изискванията на кметовете по места. В договора ще залегнат клаузи, предвиждащи елиминирането на проблемни моменти, на които досега не е обръщано внимание, но от които страдаше хигиената в града и селата и заради които под масиран „обстрел” бяха подложени кметовете на населените места. Такъв детайл например ще бъде задължителното почистване около съдовете за смет. Обикновено боклуците се трупат, когато сметта не се изхвърля редовно, когато съдовете за смет са малко на брой и наличните се пълнят много бързо и когато гражданите са безотговорни и изхвърлят боклука си където им падне.

Освен отговорностите и правата, в договора ще бъдат заложени и санкции при некачествена работа и неглижиране на задълженията от страна на фирмата-изпълнител.

В момента за хигиената на Перник се грижи консорциум „ЗМБГ –ЗТК” ДЗЗД, който чисти по силата на решение на кризисния щаб.

Заради течащите съдебни процедури по обжалването на обществената поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване, чрез Агенцията за обществени поръчки Община Перник отправи покана до посочения консорциум за участие в процедура без договаряне по реда на ЗОП.

Източник: perniktoday.net
Snimka: http://www.pernik.mobi/spodeleno/zhivot-na-kloshar

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.