iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Писано яйце на Велики четвъртък на площада в Перник

Писано яйце на Велики четвъртък на площада в Перник

Общоградски празник и конкурс за писано великденско яйце организира на Велики четвъртък Община Перник на централния градски площад от 16.30 часа.

Проявата е традиционна и се прави за четвърти път. В конкурса ще се включат отбори от всички пернишки училища с 5-членни отбори.  Ще бъдат нашарени 600 яйца с различни техники и бои.  

Комисия ще определи кои са най-красивите и оригинални рисунки по яйцата, ще бъде проведен и конкурс за яйце – бияч.

За първи път тази година състезателите ще изрисуват и по едно  глинено яйце,  което ще бъде запазено като символ на общоградската проява. Глинените яйца ще бъдат изработени в ателието по керамика и приложни изкуства на 9-то основно училище.

Участниците и зрителите в проявата ще получат грамоти, шапки и шоколадови яйца за почерпка. 30 от украсените яйца пък ще представят община Перник в традиционния Великденски конкурс в Босилеград.

Празникът на площада ще бъде огласен и от песни, посветени на пролетта и Великден. В програмата ще се изявят талантливите възпитаници на детско-юношеския театър „Мускетарите“, ансамбъл „Граовче“ и хор „Родна песен“ към Обединения детски комплекс. Със свои изпълнения ще се представят и танцьорите от детския фолклорен ансамбъл „Български ритми“ при Общинския младежки дом.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.