iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават под наем бившият дом за деца в Трън

Дават под наем бившият дом за деца в Трън 02_1454660095

Община Трън дава под наем бившия дом за деца, като масивната триетажна сграда е публична общинска собственост и ще бъде отдадена с условието, че в нея се развива социална дейност. Тя ще бъде разиграна на публичен търг с явно наддаване. Решение за това взе местният Общински съвет на последната си сесия. Месечният наем ще бъде в размер на 2 090 лв. с ДДС, а фирмата победител ще я ползва в срок от 10 години.

Предназначението на първия етаж е Център за настаняване от семеен тип на възрастни хора с физически увреждания, е записано в решението на ОбС.

В общинската администрация Трън е постъпило писмо от „Росне Трейнинг“ ЕООД, с което са изразени интерес и желание за наемане на сградата на бившия дом за деца. От фирмата уточняват, че там ще се развива социална услуга за възрастни хора, съобразена с предназначението на имота.

Сградата е с разгъната застроена площ от 2 128 кв. метра. Домът за деца, лишени от родителска грижа бе закрит след 29 март 2008 г. , когато на местна територия се разигра драма с трагичен финал. Едно момиче бе застреляно от местен жител, а други две – ранени.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.