iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Почистили са гробищните паркове за Задушница

Почистили са гробищните паркове за Задушница 11_1478331595

Двата най-големи гробищни парка в Перник са почистени и приведени в приветлив вид за днешната Архангелова задушница , като това увери управителят на ОП ”Обредни дейности’’ Огнян Крумов. Централният гробищен парк и този в кв. „Мошино” са почистени от храсти и дървета между алеите. Извозени са всички налични контейнери за смет.

„Със съдействието на Община Перник успяхме да отводним най-новия участък, близо до барата, в Централния гробищен парк и да го насипем с дребен филц”, обясни Огнян Крумов. Оформени и насипани с чакъл са няколко алеи, по които до сега не можеше да се минава нормално. Добра работа е свършила и бригадата, която е почиствала гробищния парк в кв. ”Мошино”.

Ден преди задушница опечалените почистват гробовете на починалите си близки, след което отпадъците и почистената растителност не се изхвърлят в контейнерите и се образуват нерегламентирани сметища. Управителят на ОП „Обредни дейности“ призовава гражданите да бъдат съвестни и да използват контейнерите за отпадъци.

С цел безпрепятствено придвижване до гробищните паркове Община Перник пуска допълнителни автобусни линии, които ще тръгват от спирка „Бучински път“ от 9,30 ч. до 14,30 ч. до централния гробищен парк и гробищата в кв. „Мошино“ и ще се движат през час. В обратна посока автобусите ще тръгват от 10.00 до 15.00 ч. също през час.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.