iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бучино настръхнало за протест, вдига бунт след откриването на "Люлин"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

 

Дългоочакваното откриване на магистрала "Люлин" се размина на косъм от протест. Бучино скочи срещу пораженията от аутобана и реши да помрачи кефа на Бойко Борисов. След среща с кмета Росица Янакиева и заради поетите ангажименти от правителството, селото реши да изчака до 25 май.

2 млн. лева щети са нанесени на селата, през които минава магистралата, твърди кметът на Голямо Бучино Стефан Зафиров. Той определи като престъпен начина на отстраняване на щетите. Той даде пример с това как фадромата е съборила указателната табела с надпис Голямо Бучино. "Тази магистрала цепи селото на две. Нямаме достъп до нея. Второстепенният път не искат да го оправят, само го изкъртиха. Това, което са закърпили, ще се махне след едни-два валежи и ще останем без връзка със София. Не може да ползваме магистралата, нямаме отбивка, само прах и мърсотия. При нас са най-къси шумозаглушителите, затрупани са деретата. При един дъжд всичко това ще слезе към селото."

 

Автомагистрала "Люлин" ще бъде открита официално от премиера Бойко Борисов днес. Цяла нощ работници чертаеха пътната маркировка по трасето и правеха довършителни работи.

След официалното рязане на лентата от 15 часа на първи тунел откъм София, министър-председателят заедно с финансовия министър Симеон Дянков ще дойдат до Перник, за да нагледат как върви ремонта на театъра, за който правителството плаща.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.