iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха изложба на професор Емил Попов в Арт-салона

Склуптори на професор Емил Попов в Перник

В навечерието на Деня на града бе открита изложбата с уникални творби на художника - скулптор профофесор Емил Попов. На изложбата бяха представени портрети, портретни ескизи и фотографии направени от художника в различен период от неговото творчество и реализирани в различни международни експозиции.
Сред творбите е и портрет на баба Ванга, което е една от последните творби на твореца. По думите на проф. Попов било чест да му бъде доверена такава тежка задача. Картината е участвала в изложба на Рупите.
Пернишкият актьор Васко Чушев пък представи кратки биографични данни артиста Емил Попов като не скри и факта, че са родом от село Дрен и пазят много топли спомени.
Емил Попов е роден през 1951 година. Завършва Националната художествена академия през 1975 година със специалност " Скулптура", където днес е професор и преподавател в катедра Скулптура. Творческият път на художника е богат, както и неговите произведения. ИМа завидни изяви  в България и в по света, а негови творби могат да бъдат видяни и извън стените на галериите. Професор Емил Попов е един от големите скулптури в съвременното българско изкуство. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.