iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дейвид Камерън въвежда мерки срещу емигрантите във Великобритания

Дейвид Камерън въвежда мерки срещу емигрантите във Великобритания 11_1417196591

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън въвежда строги ограничения за помощи на чужденците от ЕС. Той заплаши с напускане на съюза, ако Лондон не успее да договори с Брюксел нови правила за чужденците.

Камерън заяви, че пакетът от реформи ще изиска промени в договорите за ЕС, но изрази увереност, че ще успее да постигне споразумение с колегите си от Европейския съюз.

Лондон налага изискване на работниците от ЕС да имат четиригодишен стаж, за да получават някои социални помощи и облаги като данъчни кредити и настаняване в общинско жилище. Освен това се спират детските надбавки за деца, които живеят в друга страна от ЕС.

Камерън подчерта, че това е "абсолютно изискване", от което Лондон няма да се откаже в преговорите, с които консерваторите искат да предоговорят условията за членство на страната в Евросъюза.

Правителството се опита да покаже отчаяно, че поема твърд курс по въпросите на имиграцията, за да спре възхода на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство (UKIP). Предлаганите ограничения имат за цел също така да заглушат призивите, надигащи се в самата партия на Камерън, за излизане на Великобритания от ЕС.

От речта на Камерън стана ясно, че кабинетът окончателно се отказва от предишните си предложения за въвеждане на таван за имигранти страна по страна, за "извънредна спирачка" за общия брой имигранти от ЕС, както и от заплахата за изгонване на граждани на съюза, ако те не си намерят работа до 6 месеца след пристигането си на Острова.

По повод становището на Лондон Европейската комисия обяви, че предложенията на Камерън ще бъдат обсъдени спокойно. От Брюксел допълниха, че е право на националните парламенти да приемат мерки срещу злоупотреби със социалните системи

39% ръст на нетната миграция между юни 2013 и юни 2014 г. отчете Британската статистическата служба. Над половината от 583-те хиляди новопристигнали са от 27-те страни партньори от ЕС. Данните показват още 40% скок на нетната миграция спрямо предходната година. През последната година във Великобритания са емигрирали 32 000 граждани на Румъния и България, докато година по-рано броят им е бил 18 000 души.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.