iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Миньор" (Чикаго) победи италианци и оцеля в елита

"Миньор" (Чикаго) победи италианци и оцеля в елита 11_1478103362

Най-силният български футболен отбор в чужбина - "Миньор" (Чикаго), победи с 3:1 "Интернационал" 1996, в последния кръг от майсторската група на Метрополитан Сокър Лийг. "Чуковете" поведоха в 21-та минута с гол на опитния Анатоли Вътев, след асистенция на Росен Каптиев. Първото полувреме завърши с 1:0, в полза на българите. В 52-та минута Владимир Вукайелович отбеляза директно от пряк свободен удар и покачи на 2:0. Малко след това, италианците изненадаха "жълто-черните" и върнаха едно попадение за 2:1. В 74-та минута Росен Каптиев асистира на голмайсторът Владимир Вукайелович, който разстреля отблизо италианския страж за крайното 3:1.
Междувременно стана ясно, че арбитражната комисия към лигата отнема три точки от актива на "Миньор" (Чикаго) и ги присъжда на "Република Сръпска". Припомняме ви, че преди месец "винкелите" победиха с 3:2 като гост сърбите, но съдиите прекратиха мача заради протести от страна на българите, след отбелязването на третото попадение, което беше отменено малко след като главния съдия посочи центъра. Причината бе наличието на 12-ти играч на "Миньор" в игралното поле. На първите две комисии беше зачетен равен резултат 2:2, но след множество протести от страна на сърбите, които имат по-голямо лоби в лигата им, беше присъдена служебна победа с 3:0. Също така провинилят се играч на "жълто-черните" - Стефан Неделев, който е блъснал с корем съдията е наказан за шест месеца и голба в размер на $250. Въпреки отнемането на точките, с последната си победа над "Интернационал", българите заемат осмо място в крайното класиране, с което избягват бараж и директно изпадане.
"Много важна победа. Радвам се, че последните срещи показахме характер и победихме. Момчетата показаха воля, постоянство и съсвсем заслужено спечелиха. Успехът е голям, защото ние не сме равнопоставени на другите отбори, те имат база и правят редовни тренировки. При нас е малко на мускули, но все пак доказахме, че имаме място в тази лига. Поздравявам всички момчета, благодаря на публиката, спонсора и ръководството на Миньор. Доста развълнуван съм и има за какво, беше дълга битка. Мисля, че цялата българска общност трябва да се радва на този успех, да имаме един добър отбор, който да играе добър футбол на високо ниво", коментира треньорът на "Миньор" - Емил Миланов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.