iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Адриано Георгиев ще представи България на Европейско първенство по Унифай

Адриано Георгиев ще представи България на Европейско първенство по Унифай 05_1401441442

Треньорът Адриано Георгиев на СК”ДЖУДО И САМБО ПЕРУН” ще представи България на Европейско първенство по Унифайт –(Универсален зимен и летен бой), което ще се проведе в Русия от 23 до 28 юни.

Адриано ще участва в лайт варианта, който включва преминаване на полоса(трасе с препятствия,стрелба с пистолет и забиване на нож в цел), първи рунд и борба с техники от джудо и самбо без партерни техники, 2 рунд и класически-боен вариант, който също включва като първи рунд преминаване на полоса, но борбата във втори рунд е подобна на бойното самбо – включва удари и ритници,без ключове и задушаващи техники.

Унифайтът има три варианта: летен, зимен (включва ски бягане преминаване на препятствия и борба в снежен тепих)и класически(боен). Този спорт от няколко години се практикува в България, но българските състезатели се изявяват достойно.

Вече имаме европейска шампионка при жените в лайт вариант - Лили Станева. Тя е и носителка на бронзов медал от боен вариант и вицесветовна шампионка в зимния вариант.Радослав Дачин е европейски вицешампион в лайт варианта и трети в бойния, носител е на трето място от Световно по зимен унифайт, а Георги Колев, Стоян Петров и Петя Каменова са бронзови медалисти от Европейско първенство в лайт вариант.

От СК”ДЖУДО И САМБО ПЕРУН” са сигурни, че Адриано е добре подготвен и ще се представи се отлично и в двата варианта.Надеждата е той да донесе първите медали от европейско първенство в този спорт за пернишкия клуб. През месец юни състезатели на СК”ДЖУДО И САМБО ПЕРУН” ще представят България на големи първенства в три спорта.Като освен Адриано, осем състезатели отиват на европейско по сумо,а Карина Василева (бронзова медалистка от Европейско по самбо за 2013 г.) на Балканиада по джудо.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.