iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


“Миньор” загуби срещу “Марек Юнион Ивкони”

“Миньор” загуби срещу “Марек Юнион Ивкони”  10_1446297846

Отборите на „Марек Юн.Ивкони” изиграха си мача от втория кръг на „Сами М Суперлигата” в зала „Борис Гюдеров” пред около 300 зрители. Сред тях бяха и двайсетина души от Дупница, пропътували разстоянието между двата града, за да покажат, че в Дупница волейболът е спорт номер едно.

В началото двата отбора изглеждаха равностойно на игрището и поне до първата почивка не личеше кой е шампионът на България и кой едва е оцелял в Суперлигата през миналия сезон. Първият таймуат дойде при 8:6 за миньорци, но веднага последваха три последователни точки за гостите и резултатът се обърна на 8:9. Разликата вървя на точка две чак до 18:20, когато една чудесна блокада на Венцислав Трифонов срещу Стефан Иванов направи резултата 18:21 и като че ли предреши нещата в гейма. В крайна сметка той приключи при 21:25 във вреда на „Миньор”

Вторият гейм започна с няколко грешки и гостите поведоха с 6:3. Последваха обаче два чудесни блока на Любослав Симеонов и 5:6. Засъжаление нови две грешни отигравания на миньорци доведоха нещата до 5:8 на първата почивка, а лошо посрещане на Стефан Иванов веднага след почивката доведе нещата до 5:9. Тонусът в играта на перничани обаче се загуби. Стефан Иванов беше заменен от Стефан Чавдаров. На мястото на започналия като първи разпределител Стилян Асенов влезе Димитър Стаменов. Второто техническо прекъсване дойде при 9:16.Смени направи и Найден Найденов, който също извади основния си разпределител Владимир Лобутов,за да пусне Николай Манчев,но при гостите смените бяха продиктувани от факта,че в този гейм миньорци спряха да оказват съпротива. В крайна сметка геймът приключи при доста конфузното 12:25.

Третият гейм започна със сравнително равностойна игра, въпреки че гостите продължаваха да показват,че са по-класният отбор и първият таймаут дойде при 5:8, като миньорци редуваха чудесни изпълнения с досадни грешки. Волейболистите от Дупница продължаваха да правят солидна блокада и това,в съчетание с грешките на миньорци, доведе нещата до 10:16 при второто техническо прекъсване .Накрая нещата изглеждаха толкова безпроблемни за гостите,че старши-треньорът им Найден Найденов привика третия си разпределител Светослав Станков с думите „Ела и ти да запишеш участие!”.Геймът приключи при 25: 15 за гостите, и 3:0 в тяхна полза за малко повече от час време.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.