iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани ще вземат участие на турнир по шах в Кнежа

Перничани ще вземат участие на турнир по шах в Кнежа 07_1406809713

Откритият турнир по шах в Кнежа започва утре. На него ще участват пернишките шахматисти. Турнирът се провежда за трета поредна година и се организира от местната община и клуб „Ан Пасан”.

В крайна сметка четирима перничани ще играят в града от Северозападна България. Росен Илчов ще представлява ШК „Кракра Пернишки”, а Любомир Данов, Първан Аспарухов и Йордан Николов са представители на ШК „Юри Бендерев” 1912 г. С най-високо ЕЛО в турнира е Даян Нинов от „Марица-Изток”(Раднево).

Любопитното е, че Даян игра от името на ШК „Юрий Бендерев” на държавното отборно първенство, което класира перничани в „А” група. ЕЛО-то му е 2250, колкото е максималното разрешено в състезанието. От перничани с най-висок шахматен рейтинг е Росен Илчов – 3-ти, следван от Любомир Данов – 5-ти, Първан Аспарухов 7-ми и Йордан Николов – 11-ти. Девет кръга ще се играят,за да се определи победителят, първият е утре от 14,00 часа, награждаването ще е в неделя от 16,00 часа. Първите осем ще вземат награди – първият печели 400 лева, осмият – 80. Има и такса участие, тя е в размер на 25 лева. Общо 74 шахматисти са се записали за участие в турнира.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.