iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник беше домакин на турнир по джудзо

Перник беше домакин на турнир по джудзо 10_1477892724

215 състезатели от 19 клуба в страната участваха в Открит турнир по джудо за купата на кмета на Перник, като след 28 годишно прекъсване, домакин на първенството отново е Перник. Съорганизатори на турнира са СК „Перун” и Община Перник.В това състезание участват представители на най-елитните клубове по джудо в страната, които се състезават и в държавното първенство.Съдиите са от Българската федерация по джудо. Наградите са купи,медали и грамоти.

Състезаваха се участници в 57 категории и минимум 3 възрастови групи,като най-малката категория в този турнир са деца, родени 2010-2011г. Най-силните отбори взеха участие в това републиканско първенство. Сред тях са „Левски”-София, ЦСКА, „Илинден”-София, „Локомотив”-София,„Кракра”-Перник, „Гладиатор”- Пловдив, „Десант”-Варна,„Шампион”-София, Козлодуй, Русе, Панагюрище, Пазарджик и др. Според треньорите, турнирът в Перник е своеобразна републиканска
проверка за нивото на подготовка на състезателите.
На откриването на турнира присъстваха кмета на Община Перник Вяра Церовска, зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Йордан Павлов.

В знак на благодарност за подкрепата, която Община Перник оказва на състезателите по джудо, треньорът на СК”Перун” Галя Венева връчи на кмета на Перник плакет. Вяра Церовска поздрави с добре дошли участниците в турнира.

„Джудото е спорт, който е донесъл много медали и много успехи на перничани, които са били на челните места в този спорт. Желая ви успех и незабравим спортен празник”,заяви кметът на Перник.

Сред гостите бяха и ветераните в този спорт като Златка Будинова от Перник, както и основоположникът на джудото в Перник Ангел Божичков.Първи на тепиха излязоха най-малките джудисти, родени 2010-2011 г . Медалите, на класиралите се на първо, второ и трето място сред най-малките връчи Десислава Стойова- главен експерт сектор”Спорт” в Община Перник.

В генералното класиране на трето място е отбор „Кодокан”-Пазарджик, с 50 точки актив. На втора място се класира отборът на СК”Шампион”-София с 69 точки актив. На първо място се класира отборът на СК”Топалов”от с. Бъта-Софийско със 115 точки актив. Той стана и носител на купата на кмета на Перник. Наградите връчи зам.-кметът на Перник Йордан Павлов.Той връчи и медалите в последната възрастова група.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.