iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки проект първенец на БГ САЙТ 2012

Пернишки проект първенец на БГ САЙТ 2012

Пернишки проект спечели най-престижното си досега отличие сайт номер едно в конкурса БГ САЙТ 2012. Сайтът www.childsafetymap.com - не само, че убедително победи сайта на ВИП Брадър, но има и реална полза от него. Екипът разработил сайта е основно от перничани, а идеята му е да е в полза не само на българските деца, но и на децата от цял свят. Всяко отбелязано опасно място бива официално докладвано до съответните институции и по този начин вече десетки опасни места са безопасни и са отбелязани със зелен сигнал.

Ето какво казват за себе си в сайта: Всяка година милиони деца по света стават жертва на инциденти в заобикалящата ги житейска и природна среда. При тях децата получават тежки наранявания. Огромен брой от тях водят до смърт. При анализ от професионалисти работещи по проблемите на детската безопасност, се констатира, че това се дължи на съществуващите опасности в населените места и природата. За тях децата не подозират, че съществуват или подценявайки тяхната заплаха, стават жертва на тежки инциденти.

Сайтът ChildSafetyMap.com дава възможност да направите карта, на която опасните места за децата, да бъдат обозначени на точното им местонахождение и с подходящи коментари от специалисти, възрастни и деца се разкрие същостта на съществуващата опасност, каквато и да е тя. Знаейки по този начин за тях, децата ще могат да останат в безопасност в населените си места, там където извършват ежедневните си занимания, играят и учат, в дома си или в заобикалящата ги природна среда. Подемайки тази своя инициатива, ще дадете своя принос за безопасността на децата по Ваш уникален и неповторим начин. Ще предпазите децата да не пострадат или дори да спасите детски живот.

Със създаването на карта на съществуващите опасности за децата във всяка отделна държава и на своеобразна книга за детска безопасност от теоретични и видео метериали, сайта предлага възможност за интернет обучение в безопасно поведение на децата. Този превантивен модел на обучение може да бъде постоянно допълван и обогатяван от всички – специалисти в областта, както и от масовите читатели – възрастни и деца. Предложеният подход за обучение в безопасно поведение е лесно усвоим от децата, както в къщи с помощта на родителите, така и в училище под ръководството на учителите.

Сайтът се посвещава на всички деца по света, които не успяхме да предпазим от това да не пострадат или станат жертва на престъпни посегателства с надеждата, че някога ще ни простят. 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.