iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наградиха деца за участието им в Сурва

Наградиха деца за участието им в Сурва 03_1458232811

Грамоти и медали за участието им в Международния фестивал на маскарадните игри Сурва 2016 получиха днес децата настанени в Центъра за настаняване от семеен тип в Перник, като групата им получи специалната награда за детска група на Президента на ФЕКГ Хенри ван дер Кроон.

„Много съм щастлива, че съм тук заедно с тези умни и красиви деца, с които бяхме заедно на празниците. Те направиха страхотни маски и ни зарадваха на хубавия празник. Сигурна съм, че ще бъдем заедно на други празници и ще има още много изненади” – каза Вяра Церовска, награждавайки децата. Те от своя страна я изненадаха с ръчно изработена картина и пано върху кора от дърво. В своеобразния празник на децата се включи и зам.кметът Денислав Захариев.

Центърът работи като социална услуга за деца в риск. В момента в него има 4 момчета и 4 момичета от 12-16 годишна възраст. Те са настанени тук от различни краища на страната, но ги обединява общата нужда от нормална семейна среда в която да растат. Всичките посещават училище, имат свои спортни интереси и предпочитания за различно оползотворяване на свободното време. В момента тече благотворителна акция за набиране на средства за да може децата да отидат на море. Има много инициативи, които ще събират пари от тези, които биха искали да помогнат, кметът също обеща да съдейства с каквото може за да се изпълни мечтата на децата.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.