iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


3 години условно и 20000 кръвнина на роднини на прегазен от пияна съдийка перничанин

Темида Перник чукче

Трагедията се разиграла на 28 ноември 2007 г. на външноградската магистрала в Перник. Йордан бил на гости при снаха си Цветанка. Около 18 ч. тръгнал на работа в близката автомивка, където бил пазач. На магистралата обаче бил пометен от пияната съдийка Виолина Личева. През трупа му след това минали още две коли. Според медицинската експертиза в столицата съдийката е карала с 3,08 промила алкохол в кръвта. Личева бе наказана с 3 години условно и изпитателен срок от 5 г. Както и да заплати кръвнината на роднините на загиналия.
„Оказа сe се, че жената няма тези пари. Съдия-изпълнител описа 1/3 от къщата й, която обаче няма как де се продаде на части. Затова обезщетението трябва да бъде платено от застрахователната компания „Български имоти“, където тя е сключила „Гражданска отговорност“. Оттам обаче ни изпратиха писмо, с което ни уведомяват, че то е в размер на 20 000 лв. Затова заведохме дело срещу „Български имоти“, което загубихме“, поясни дъщерята на загиналия Албена Борисова.
Мотивите на застрахователната компания били, че пострадалият има принос за собственото му увреждане. Роднините на загиналия обжалват решението във Върховния апелативен съд.
Застрахователна компания намали обезщетенията на роднините на прегазен перничанин от пияна съдийка на 1/4 от присъденото от съда. Така вместо 80 000 лв. дъщерите на загиналия Йордан Велев /61 г/ – Албена и Даниела, ще получат 20 000 лв.
Източник: Мироглед

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.