iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Будимир Куювич станал шлосер в затвора

Будимир Куювич станал шлосер в затвора 09_1380555749

Куювич станал шлосер, за да излезе по-рано от зандана, пише „24 часа”. Ако се труди съвестно, той ще е свободен 3 години преди да изтече присъдата му. Бучко, който бе женен в пернишкото село Дивотино и там въртеше цех за тоалетна хартия, е осъденият на 16 г. лишаване от свобода. Куйович вече е излежал 6 г. от присъдата си, като се зачита и времето, прекарано в предварителния арест. Тъй като два работни дни се зачитат за три, излежани в затвора, той може да е на свобода след 7 г. Това е втори шанс за трафиканта. Преди малко повече от година той бил освободен като автомонтьор от затворническата работилница, след като у него бил открит мобилен телефон.

За да се ползва от екстрата, за която мечтаят всички лишени от свобода, Куйович успешно преминал квалификационния курс за шлосер-монтьори. За малко обаче съдбата щяла да му изиграе лош номер и да го лиши от договора за работа, разказаха пред „24 часа” запознати.

При изненадваща проверка преди дни надзирателите открили в отряда на Куйович последен модел смартфон с интернет, включен в работен режим. Телефонът бил залепен под масата в общото помещение, ползвано от 20-ина затворници, сред които и черногорецът. До наказания тогава не се стигнало, тъй като никой не признал на кого е забранената вещ.

Будимир Куйович бе арстуван на 31 декември 2007 г. като организатор на група, вкарвала дрога от Турция през България за ЕС. Ден по-рано на ГКПП Капитан Андреево бяха задържани 60 кг дрога на стойност 10 млн. лв., транспортирани от един от аверите му. Спецакцията по задържането на Куйович в Пловдив бе проведена под ръководството на тогавашния шеф на БОП в града, а по-късно и главен секретар на МВР Калин Георгиев.

На 1 февруари 2010 г. Върховният касационен съд окончателно призна Куйович за виновен. По време на процеса наркобосът предизвика поредица от скандали. Пред репортери в Съдебната палата той заяви, че “докато имал бизнес в България, плащал на тогавашния вътрешен министър Румен Петков и главния секретар на МВР Валентин Петров”.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.