iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стършели нахапали млад мъж, който е починал

Стършели нахапали млад мъж, който е починал 07_1438265204

Млад мъж от монтанското село Смоляновци е починал след като е бил жестоко нажилен от стършели. След това той е лекуван за кратко в Монтана, съобщиха негови близки.

На пострадалия е оказана спешна помощ, но той е отказал медицинско наблюдение, заявиха от областната болница. 35 годишният Румен Петров, който бил безработен, миналия петък отишъл в гората за дърва, но докато режел трупите, ято стършели го нажилили. Мъжът се прибрал у дома си със следи от поне 15 ухапвания от опасните насекоми, твърдят негови близки. Те веднага откарали човека в болницата в Монтана, където го приели в "Спешно отделение" и му сложили системи. Според роднини обаче след като разбрали, че мъжът е без здравни осигуровки и лична карта, медиците го освободили да се лекува вкъщи.

Притеснени, близките му събрали необходимите 914 лева за осигуровки, в понеделник ги внесли и отново откарали Румен в болницата. През нощта срещу вторник обаче той починал. "Мъжът е бил обработен с урбазон и антиалергични медикаменти. Предложено му е било медицинско наблюдение, но той е отказал и си е заминал у дома. Указан му е режим, който да спазва, но го е нарушил. При повторното му приемане е бил прегледан от невролог, направен му е и скенер, но въпреки предприетата терапия е починал. Установен е мозъчен оток и сърдечна и дихателна недостатъчност! Близките му обаче са отказали аутопсия", заяви шефът на МБАЛ д-р Тони Тодоров. Според медиците между ужилванията и смърта на мъжа няма установена причинна връзка.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.