iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Държавните служители искат да пътуват в бизнес класа при командировки

Държавните служители искат да пътуват в бизнес класа при командировки 05_1432623369

От правителството са направили предложение да бъде разрешено на държавните служители, да могат, да пътуват в бизнес класа в самолетите при командировки в чужбина. Досега пътуванията са само в икономична класа.

Министерският съвет е изготвил промяна в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, която вчера беше пусната за съгласуване. Според новите текстове финансовият министър ще може да разреши на длъжностни лица от държавната администрация, изпълняващи важни задачи, да пътуват с билет бизнес класа при продължителност на полета повече от 5 часа.

Аргументите за предложената промяна е, че пътуването в бизнес класа е обвързано с редица преимущества. На първо място се посочва, че самолетните билети в бизнес класа дават възможност за гъвкава промяна на датата и часа на пътуване. Това позволява резервиране или отказ от полет до два часа преди всеки конкретен полет, за който е закупен билет, обясняват авторите на проекта. Подобни аргументи обаче са несъстоятелни, тъй като командировките зад граница обикновено са планирани седмици напред. Според вносителите на промяната обаче в много случаи е налице възможност за промяна в маршрута.

"От друга страна, при отказване на пътуването съществува възможност за пълно възстановяване на заплатената стойност за самолетния билет. Отчетена е и тенденцията за поевтиняване на самолетните билети в бизнес класа, наложена в последните години от засилената конкуренция между авиокомпаниите на пазара", се посочва още в мотивите. Вносителите са категорични, че няма да има прахосване на средства, тъй като трябва да има изрично разрешение на финансовия министър за всяко бизнес пътуване.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.